BLOG 2019

Nieuwe investeringen

Na drie jaar werd het tijd om mijn trouwe werkpaard (lenovo thinkpad P50) te vervangen. Ben al meer dan 20 jaar verstokt thinkpad fan. Super robuust en duurzaam, on overtroffen keyboards en groot fan van de trackpoint ipv touchpad. Het moest dus sowieso weer een Thinkpad worden en na een aantal jaren afwezigheid heeft Lenovo inmiddels ook weer opvolgers met 17" schermen. Het maakt de laptop wel erg groot en lomp, maar het is toch wel superfijn als je dagelijks op 4K werkt (en je ogen geen 18 meer zijn). Dus de knoop maar doorgehakt en een Lenovo P73 aangeschaft. Met I9 processor, 3 SSD Samsung Pro SSD's, 4K 17" beeldscherm en 128Gb memory. Hier moet ik me voorlopig weer ff mee behelpen :). En ja, de rugzak ook maar vervangen, want die nieuwe paste er natuurlijk niet in.....

Verder heb ik net de eerste gravity backdrops achtergronden ontvangen. Handpainted, one of a kind. Heb ze in meerdere kleuren, en ze zien er echt geweldig uit. Kan niet wachten er mee te gaan schieten!

LUNA Leeuwarden Urban Night Adventure

Even op pad geweest in mijn geliefde Friesland om het LUNA festival vast te leggen. Prima sfeertje in Leeuwarden en weer een leuke uitdaging low light fotografie. Lees meer over de kunstenaars op de site van het media art festival
WS20191130_2791

Lowkey experiment

8-11-2019 door Walther 

Low key experiment met Donika en de nieuwe grids voor de rotalux softboxen.
Donkika, low key

Urbex op Malta

Op Malta vond ik dit verlaten appartement. Alles was er nog, geen graffiti over vernielingen. Er hing een heel bijzonder sfeertje.

WS20191024_1609

Het White Rocks ghost complex was ook een hele bijzondere locatie!
WS20191022_1302

Malta

Een weekje vakantie op Malta met het gezin was natuurlijk aanleiding ook flink wat foto's te maken van andere locaties dan waar ik normaal kom. Het licht is er in elk geval geweldig!
Popeye Village op Malta

Typische balkons op Malta

The Real Trip 2019

24-9-2019 door Walther 

The Real Trip 2019 was weer awesome, vrijdag feest, zaterdag zon, zondag wind! Ik wil eigenlijk altijd èlk aspect van dit event vastleggen. Dat lukt natuurlijk nooit helemaal omdat ik domweg niet overal tegelijk kan zijn, tijd kwijt ben met verplaatsen, camera moet in- en uitbouwen in onderwaterhuis etc. En af en toe moet je ook nog ff wat foto's nabewerken, accus laden, praatje maken met oude bekenden, eten en slapen. Gelukkig waren ook medefotografen Jeroen Helmers en Jan Peter van Popta van de partij!
Wessel @ The Real Trip 2019 in Makkum

Voor de ranking werd ook dit jaar weer gebruik gemaakt van het door mij ontwikkelde PSR, hier moest ik ook af en toe nog even een half oog op werpen, met name doordat wat uit Denemarken afkomstige pro's pas op zondag inschreven en wat kids in verkeerde klasses waren ingedeeld.
The Real Trip 2019 in Makkum

En temidden van al dit werd ik ook nog even 50, iets waar ik eigenlijk helemaal geen tijd voor had tijdens zo'n super intensief weekend! Maar hoe mooi is het om het bereiken van deze mijlpaal te vieren tijdens het event wat ik het allerliefste fotografeer, met Wymaroo DE Real Trip band, in het Friese Makkum waar de sfeer altijd geweldig is?
Wymaroo live @ The Real Trip 2019 in Makkum

Bij de Puttense Sport Marathon was me al duidelijk dat een flitsmaatje geweldig werkt. Het stelt me bij events in staat om scenes aan te lichten op een manier die me nooit alleen lukt. Deze keer was Donika niet als model maar flitsassistente paraat. In de surfwereld is ze nog niet thuis maar ze weet wel precies wat ik wil met het licht en ze enthousiasmeerde ondertussen ook nog degenen die we fotografeerden. Door deze assistentie heb ik dit jaar voor het eerst ook vanaf het water te kunnen flitsen met de Elinchrom ELB1200 en long throw reflector als 'lichtkanon'. Vanuit de mediaboot konden we zelfs recht tegen de zon in platen met pep en detail maken die anders echt niet mogelijk waren geweest! Niet dat het heel makkelijk was overigens want de flitspower van de grote flitser kan ik alleen via de controller op de camera aanpassen, niet op de camera zelf. En de ene of de andere kant van de boot vergden wel totaal andere settings.
Mediaboot bij The Real Trip 2019, inzet Elinchrom ELB1200 met low throw reflector

Ingmar Daldorf bij The Real Trip 2019, inzet Elinchrom ELB1200 met low throw reflector

Met al een druk schema in mijn hoofd werd ik donderdag ervoor ook nog ff benaderd of ik vrijdagavond foto's wilde maken bij een huwelijksaanzoek van een van de deelnemers op de pier in Makkum. Met wat kunst en vliegwerk hebben we dat ook zelfs nog weten in te passen en gelukkig, ze zei ja: proficiat André en Maritza!
Huwelijksaanzoek tijdens The Real Trip 2019 in Makkum

Ik realiseer me enorm dat ik m'n beelden alleen kon maken door een geweldige crew die mij in staat stelt overal te zijn om me de beste blik te gunnen op alles wat er dat weekend gebeurt. Zelfs de tombola werd ff iets verlaat omdat ik er nog niet was ;)
tombola bij The Real Trip 2019 in Makkum

Voor mij was dit het vijfde jaar dat ik de The Real Trip fotografeer, dit jaar bijna alle shots ingeflitst en dat levert super kleuren en sfeer op. Waanzinnig om zo als team platen neer te kunnen zetten en iedereen te laten meegenieten van dit supercoole surfevent!
Party @ The Real Trip 2019 in Makkum

Kijk ook ff naar de aftermovie om de sfeer mee te pakken!

Behind the scenes fotoshoot Dolfinarium

29-8-2019 door Walther 

Bovenop de actie bij de waterglijbaan, vlak bij de dieren voor close-ups met de verzorgers, in de hoogwerker voor overzichtsfoto's van de robbenshow en languit in de bak met roggen en haaien voor shots van het aaiende 'publiek'.
Alles was perfect georganiseerd en getimed: logistiek, interactie met de dierverzorgers, zorg voor de modellen, zoveel mogelijk rekening gehouden met de stand van de zon bij elke shoot locatie etc. Super professioneel en iedereen even behulpzaam en vriendelijk: geweldig teamwork Dolfinarium! Natuurlijk dank voor het poseren met je hele gezin en natuurlijk voor de behind the scenes foto's Donika!

Behind the scenes tijdens shoot voor dolfinarium

Traces of communism

20-8-2019 door Walther 

Ik was voor het eerst in Bulgarije met Donika als model, tolk en reisgids. Bulgarije bleek een paradijs voor urbex achtige foto's en de sfeer van weleer!

Donika, buzludzha

Donika, buzludzha

Donika, buzludzha

Makkum 2019

19-8-2019 door Walther 

Altijd wat te doen in Makkum!

Mike vuurspugend

500px

16-7-2019 door Walther 

Al jaren post ik mijn foto's op flickr. Het oorspronkelijke platform waarbij fotografen commentaar geven op elkaars werk is het allang niet meer. Het zijn naar mijn idee nu vooral bots die eindeloos likes verzamelen op middelmatige foto's. Als hosting platform met onbeperkte opslag is het echter niet duur en de kwaliteit blijft behouden.
Bij facebook en instagram worden de foto's die je post ernstig gecomprimeerd: de kleur en kwaliteit gaan hard achteruit. Op facebook kun je er nog links bij zetten, maar het bereik van een zakelijke pagina is erg beperkt als je niet betaalt voor advertenties en zeker niet al je volgers zien alles wat je post.
Op insta kun je daar door het beperkte formaat de kwaliteit niet echt laten zien. Op beide platforms lijken de likes wat terug te lopen momenteel. Misschien is het de zomer of zijn mensen social media moe. Van likes kan ik overigens niet eten en beide platforms brengen me voorzover ik kan nagaan geen nieuwe klanten, die krijg ik vooral van mond tot mond reclame. Ik vraag me dus wel eens af of het zin heeft om überhaupt nog te posten daar.
Maar goed, je wilt toch laten zien wat je maakt en feedback erop krijgen. Ik heb mijn 500px account maar weer eens tot leven gewekt, oud spul eraf, recent spul er op. Maar eens zien of het wat brengt. Ik vrees eigenlijk dat het hetzelfde verhaal is als flickr, maar we zullen zien....
Wil je me daar volgen? Check mijn 500px profiel.

Werk aan de muur

13-7-2019 door Walther 

Vandaag mijn werk aan de muur profiel maar eens afgestoft, wat ouder werk verwijderd en nieuwe geupload. Prints van mij zijn te koop via werk aan de muur. Ik ben zelf altijd erg te spreken over alubond als printmateriaal, maar dibond, canvas, xpozer etc kan natuurlijk ook allemaal!

Ruhr revisited

10-7-2019 door Walther 

Afgelopen weekend ben ik een tweede keer met Donika naar het Ruhrgebied geweest en we hebben daar een aantal legale en minder legale locaties bezocht. Met minimaal budget maximaal resultaat behaald: in korte tijd hebben we weer zeer uiteenlopende en supergave beelden kunnen maken! Jammer dat we dit soort locaties niet dichterbij hebben!

Donika, landschapspark Duisburg

Donika, op de tunnelboor

Donika, op de stoom locomotief

Alles is ingeflitst met de Elinchrom ELB1200 met een grote deep octa. Ondanks een stevig statief is dit een behoorlijke windvanger maar het licht ervan is toch wel super. Ook m'n nieuwe grids blijken het perfect te doen!
Heb je ook belangstelling voor een wat andere shoot? contact is snel gelegd hoor!

Puttense sportmarathon 2019

30-6-2019 door Walther 

Zo, dat was hem weer, de Puttense Sportmarathon 2019: 24 uur continue sporten met 23 teams op 21 locaties. Een superwarme editie dit keer met hier en daar aangepast programma vanwege de hitte. Ruim 24 uur in touw geweest met fotografie, gelukkig wel twee kleine powernaps van een uurtje kunnen pakken. Dit is ook voor mij een flinke uitdaging: vechten tegen de vermoeidheid en de temperatuur, felle zon met harde schaduwen, snel verplaatsen tussen de locaties, echt alle soorten lichtsituaties en toch zoveel mogelijk sporten op een unieke manier in beeld willen brengen. Een flinke uitputtingsslag dus, maar wederom een fantastische sfeer, de PSM is al jaren met afstand het mooiste event van Putten. De toffe samenwerking met mediateamgenoten Inge en Danny en natuurlijk de geweldige flits assistentie van Danny maakten dat we alles ook nog eens geweldig in beeld konden brengen!

obstacle run Puttense sportmarathon 2019

Puttense sportmarathon 2019

touwtrekken Puttense sportmarathon 2019

Eindelijk grids voor Elinchrom

27-6-2019 door Walther 

Ik was al een poosje op zoek naar goede grids voor m'n Elinchrom deep octa en twee rotalux stripboxes. Elinchrom levert ze om onbegrijpelijke redenen niet zelf en het enige alternatief leek Lighttools maar die zijn prijstechnisch niet interessant. Ik heb ze eindelijk gevonden, op maat gemaakt in de Oekraïne. Geen adresgegevens oid maar Andrey stuurt ze zonder vooruitbetaling gewoon op, overtuigd van z'n kwaliteit. Kwaliteit is idd buitengewoon, kan net wachten ermee te schieten!

Softboxgrid voor Elinchrom

Elfsteden zwemtocht Maarten van der Weijden

22-6-2019 door Walther 

Zaterdag om 4:00 uur opgestaan in Makkum om op een aantal plekken de elfsteden zwemtocht van Maarten van der Weijden vast te kunnen leggen. Ondertussen getrakteerd op een prachtige zonsopkomst!

Aankomst Maarten van de Weijden in Sloten

Zonsopkomst in het Friese landschap bij Balk