BLOG Juni 2019

Puttense sportmarathon 2019

30-6-2019 door Walther 

Zo, dat was hem weer, de Puttense Sportmarathon 2019: 24 uur continue sporten met 23 teams op 21 locaties. Een superwarme editie dit keer met hier en daar aangepast programma vanwege de hitte. Ruim 24 uur in touw geweest met fotografie, gelukkig wel twee kleine powernaps van een uurtje kunnen pakken. Dit is ook voor mij een flinke uitdaging: vechten tegen de vermoeidheid en de temperatuur, felle zon met harde schaduwen, snel verplaatsen tussen de locaties, echt alle soorten lichtsituaties en toch zoveel mogelijk sporten op een unieke manier in beeld willen brengen. Een flinke uitputtingsslag dus, maar wederom een fantastische sfeer, de PSM is al jaren met afstand het mooiste event van Putten. De toffe samenwerking met mediateamgenoten Inge en Danny en natuurlijk de geweldige flits assistentie van Danny maakten dat we alles ook nog eens geweldig in beeld konden brengen!

obstacle run Puttense sportmarathon 2019

Puttense sportmarathon 2019

touwtrekken Puttense sportmarathon 2019

Eindelijk grids voor Elinchrom

27-6-2019 door Walther 

Ik was al een poosje op zoek naar goede grids voor m'n Elinchrom deep octa en twee rotalux stripboxes. Elinchrom levert ze om onbegrijpelijke redenen niet zelf en het enige alternatief leek Lighttools maar die zijn prijstechnisch niet interessant. Ik heb ze eindelijk gevonden, op maat gemaakt in de Oekraïne. Geen adresgegevens oid maar Andrey stuurt ze zonder vooruitbetaling gewoon op, overtuigd van z'n kwaliteit. Kwaliteit is idd buitengewoon, kan net wachten ermee te schieten!

Softboxgrid voor Elinchrom

Elfsteden zwemtocht Maarten van der Weijden

22-6-2019 door Walther 

Zaterdag om 4:00 uur opgestaan in Makkum om op een aantal plekken de elfsteden zwemtocht van Maarten van der Weijden vast te kunnen leggen. Ondertussen getrakteerd op een prachtige zonsopkomst!

Aankomst Maarten van de Weijden in Sloten

Zonsopkomst in het Friese landschap bij Balk

Naaktfotografie Kootwijkerzand

14-6-2019 door Walther 

Het was afgelopen vrijdag weliswaar even sjouwen met een bolderwagen vol gear door het mulle zand, maar wat is #kootwijkerzand toch een mooie locatie! Populair ook, we zijn een kinderverjaardag, drone piloten, picknickers, wandelaars en andere fotografen tegengekomen daar. Mocht je erheen gaan: vertrouw niet op de route van google maps, die brengt je tot aan een afgesloten weg, niet tot de parkeerplaats.....
Door z'n omvang is de Deep Octa (1m) wel wat onhandig en windgevoelig, maar het licht icm de Elinchrom ELB1200 is wel echt top. Deze plaat bijna direct uit de camera, nauwelijks editing nodig, alleen wat details ophalen en wat kleine schaduwen wegpoetsen.
Relaxte shoot weer met Donika, blij met het resultaat!

Naaktfotografie bij Kootwijkerzand

Recreatiefotografie met modelgezin

7-6-2019 door Walther 

Vandaag met een 'modelgezin' op pad geweest om een recreatiepark te fotograferen. Het zonnnetje werkte niet mee, dus met flitslicht en editing de zomerse look moeten toepassen. Intensief maar mooi dagje weer!

Elinchrom ELB1200, rotalus Deep Octa

'zonnige lunch' fotograferen