BLOG Juni 2016

Puttense sportmarathon 2016

26-6-2016 door Walther 

Zo de Puttense sportmarathon 2016 zit er op. De sfeer was weer geweldig en na 30 uur fotograferen met tussendoor een enkel uurtje slaap op de bank voel ik me minstens net zo gesloopt als vorig jaar. De tijden/locaties met de Meeuwen als uitvalsbasis lagen dit jaar voor mij wat gunstiger zodat ik iets minder als een idioot heen en weer hoefde te rijden om zoveel mogelijk sporten te vangen. Helaas heb ik wel een aantal sporten gemist, niet omdat ik er niet was, maar omdat ze eerder klaar waren dan gepland (dus geen tafeltennis, krachtcircuit of mountainbiken dit keer). Onbegrijpelijk dat als half Putten naar de sporthal van de Meeuwen moet, twee cruciale rotondes waren afgesloten trouwens?!

Qua fotograferen was het weer een titanenstrijd. Ik streef voor mezelf toch naar een bepaald kwaliteitsniveau, maar door vermoeidheid en logistiek moet je hier en daar toch concessies doen. Normaal zou je bepaalde zaken met meerdere flitsers willen uitlichten maar ja.... Het voetballen 's-nachts viel zo ongeveer in de categorie onmogelijk: iso 12800 met f2.8 en een sluitertijd van 1/200, meer licht was er domweg niet. En dat is toch echt te weinig om snelle actie redelijk vast te leggen. Door wat experimenten (en hier een daar een aardige deelnemer als flitsassistent) heb ik wel wat leuke opnames kunnen maken 's-nachts, oa van atletiek. Ook het bowlen is normaal een drama om te fotograferen: geen ruimte om te staan waar je wilt staan met belabberd licht en dan nog maar te zwijgen over zwembad, spinningruimtes etc. Door de regen werd het eindspektakel op het laatste moment naar binnen verplaatst en ook dat is qua licht niet ideaal natuurlijk: een grote ruimte die je niet goed met één flitser uit kan lichten. Tot overmaat van ramp hielden m'n batterijen er mee op, dus ik heb het hele binnengebeuren zonder flits moeten fotograferen :(

Maar goed, ik heb zeker een paar echt mooie platen kunnen maken, de komende dagen nog maar eens kijken wat er verder nog tussen zit..... In mijn camera schiet ik alles op neutral en elke foto wordt netjes nabewerkt: dat kost tijd en ik ben uiterst kritisch en selectief. Op m'n flickr stream hier de eerste van de kids en de volwassenen. Zodra ik een wat completere set heb, plaats ik ze onder de fotosets en ze zullen uiteraard ook verschijnen op de facebookpagina en website van de Puttense Sportmarathon.

 

Tijdens m'n persoonlijke marathon op jacht naar de mooiste platen heb ik wel enorm genoten van de sfeer en sportiviteit, fantastisch dat dit evenement elk jaar weer groeit, top! Op naar het eerste lustrum van de vernieuwde sportmarathon volgend jaar!

 

Workshop fotografie

23-6-2016 door Walther 

Zo, de eerste workshop zit er op! Ik had een leuke leergierige groep gisteravond en een groepje van 8 blijkt precies goed. Leuke reacties uit de groep ontvangen en zelf heb ik er ook enorm van genoten om wat van m'n enthousiasme en kennis te kunnen delen. Na de zomer ga ik zeker nog een paar organiseren en ik heb ook al wat ideeën voor een vervolg workshop waar ik wat meer de diepte in kan gaan. Wordt vervolgd!