BLOG September 2016

Killer Heels

27-9-2016 door Walther 

Dit idee voor m'n 52 weken project had ik al even in mijn hoofd en had er al langer geleden eens contact over gehad met Sandra, the one and only voetbalmoeder-in-high-heels. Het leek Sandra toen ook een leuk idee en gaf al aan graag mee te willen werken. Afgelopen zaterdag realiseerde ik me dat het wel eens een van de laatste warme zomeravonden zou kunnen zijn, dus snel een locatie gezocht om dit shot ten uitvoer te kunnen brengen. Gelukkig kon Sandra ook dus het moest er maar van komen.
Wel een wat vreemde situatie om ergens aan de rand van een bos in het schemer af te spreken natuurlijk, maar een verzameling uitgestalde statieven en flitsers maakte het toch nèt iets minder obscuur voor de toevallige passant. Dikke pret en een gave plaat tot gevolg, het werd de eerste selfie uit de serie waar ik niet alleen op sta :)M'n reguliere statief kon niet laag genoeg voor dit shot en de gorillapod bleek wel wat te wiebelig voor een zware camera met grip en lens. Puntje van aandacht dus, de remote control via wifi op de smartphone werkte wel perfect voor deze situatie.
Sandra nogmaals super bedankt voor de leuke samenwerking! 

The Real Trip 2016

19-9-2016 door Walther 

Zo dat was weer een memorabel weekendje! Dit jaar was ik niet alleen met fotografie actief voor The Real Trip, maar vanuit Connectropy ook met de backend voor de ranking software. Supercool om nu op de app te kunnen zien wie er inmiddels gefinished is terwijl wij nog met de rib bij de rondingsboei lagen! Ik kon ook even helemaal los met de 5D mk IV op de meest uiteenlopende licht condities, een foto album met de voor mij meest aansprekende platen volgt later op de site.
Een prachtig verslag van het event staat op windsurfing.nl. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar!

Calibratie mkIV

15-9-2016 door Walther 

Vandaag met de nieuwe 5D mk IV naar chipclean geweest om m'n lenzen te laten calibreren. Geen overbodige luxe want bijna alles bleek een flinke front focus afwijking te hebben. Het is een uurtje sturen naar Chipclean in Heumen, maar het was weer de moeite waard. Ik kon gelijk Ton de primeur van de eerste 5DmkIV geven :)

 

The Real Trip 2016, nog een week te gaan!

9-9-2016 door Walther 

The Real Trip, nog maar een week te gaan. Het wordt weer een uitputtingsslag, want ik wil ALLES vastleggen, maar ik heb er weer enorm veel zin in #TheRealTrip2016 !

Workshop Lara Zankoul

5-9-2016 door Walther 

Afgelopen weekend heb ik een tweedaagse workshop van de Libanese fotografe Lara Zankoul mogen volgen. Erg gezellig en wederom perfect georganiseerd door Draumlist met assistentie door Roderique aka Dracorubio. Weer veel ideeën opgedaan en ondertussen nog m'n wekelijkse selfie kunnen schieten in het gebouw van de Nieuwe Stad. Top weekendje zo!